joi, 31 ianuarie 2013

Ultima serie din București a cursurilor gratuite de antreprenoriat în industrii creative


Luna februarie aduce ultima serie de cursuri gratuite dedicate antreprenoriatului în industrii creative din București din cadrul proiectului “Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative”. În lunile viitoare vom organiza cursuri ȋn Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, al căror program îl vom anunța în curând.

Proiectul se adresează celor care doresc să își deschidă o afacere într-unul din domeniile industriilor creative: software, computer games, design, advertising, film, muzică, arte vizuale, performing arts, moda, meșteșuguri, arhitectură, etc. Cursurile acoperă cele mai importante capitole ale unui plan de afaceri, cum ar fi: marketing, comunicare și branding, strategie de vânzări și financiară, aspecte juridice sau legate de capitalul uman, iar la final se va acorda o diplomă acreditată ANC (fost CNFPA).
Înscrierile se fac în baza formularului aflat la adresa www.crestetalente.ro/inscriere-training. Pentru februarie 2013, datele cursurilor și termenele de înscriere sunt: 
·         6-8 februarie deadline înscrieri: 1 februarie
·         13-15 februarie – deadline  înscrieri: 8 februarie
  • 20-22 februarie – deadlinea  înscrieri: 15 februarie
Se poate selecta o singură sesiune, în limita locurilor disponibile si doar cei selectați vor fi contactați telefonic de către membrii echipei de proiect. Locurile sunt limitate la maximum 25/sesiune. Agenda detaliată a cursurilor, profilele trainerilor și condițiile de înscriere pot fi consultate pe site-ul proiectului: www.crestetalente.ro iar detalii și informații suplimentare se pot obține la adresa de mail training@crestetalente.ro.
Până acum peste 170 de tineri au absolvit aceste cursuri gratuite și au finalizat cu succes planurile de afaceri necesare dezvoltării propriilor idei de business creativ.

Iată câteva dintre motivele care i-a determinat pe creativi sa se înscrie la cursurile noastre:
  • “De mai mult timp cochetez cu ideea de a mă lansa în zona antreprenoriala iar un astfel de training ar putea fi un pas înainte pe acest drum și, de ce nu, poate chiar o rampă de lansare, mai ales prin prisma interacțiunii cu alți oameni cu același mindset.
  •  “ Am visat să am propria mea galerie de artă încă din timpul liceului,  am reușit. Acum visez să o pot face sa meargă foarte bine, dar pentru asta am nevoie de cât mai multă informație și un transfer de experiență”.
  •  „Mi-as dori foarte mult să lansez o linie vestimentară, având în vedere faptul că am terminat secția de design vestimentar, însă nu știu de unde să încep și cum să termin”.
  • „Ca arhitect, am experiență ca partener într-un birou de arhitectură. Sunt interesată de designul de obiect și am înțeles în timp că este un altfel de abordare comparând cu munca de arhitect. Am încercat să învăț singură promovare, estimare de buget, realizare prototip, evaluare furnizori. Nu am ajuns însă să finalizez mai multe din proiectele în care am încredere că pot fi de succes. Cred că este cazul să învăț o metodă.
  • „Sper ca acest training să mă ajute să fac din pasiunile și hobby-urile mele o afacere de succes pe viitor. Mi-aș dori să deschid o firmă care să se ocupe de producție video, producție audio și design grafic)”.
Consultând periodic site-ul nostru www.crestetalente.ro, veți descoperi și alte activități în curs de pregătire de către echipa de proiect, care vă vor stârni și mai mult interesul și vor completa cunoștințele și experiența dobândite prin cursuri. Dar mai întâi, vă așteptăm la sesiunile din februarie!
Proiectul “Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative” este realizat de Fundația Post-Privatizare în parteneriat cu Asociația ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii, MPP Relații Publice, Universitatea București și Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași și este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni!” 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu